Tempeh

CLARK’S tempeh is een gefermenteerd soja-vrij product dat wordt geproduceerd op een tropische temperatuur door middel van gecontroleerde fermentatie. Met behulp van de startcultuur Rhizopus Oligosporus  worden de bonen in 40 uur bedekt met een dikke witte deken, het mycelium (het wortelnetwerk van de schimmel). Deze deken geeft de tempeh een hoger gehalte aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Ook worden de bonen door de fermentatie voorverteerd waardoor het lichaam de eiwitten en andere voedingsstoffen makkelijk op kan nemen. 

Een ander bijkomend voordeel is dat de fermentatie de hoeveelheid antinutriënten verminderd. Deze zouden anders de opname van voedingsstoffen kunnen verstoren.

Verkrijgbaarheid

Molen de Roos

Iedere zaterdag verse tempeh bij Molen de Roos in Delft. Bestel voor woensdag 13:00 uur en kom zaterdag jouw superverse tempeh ophalen in de molenwinkel! Bestellen kan via de webshop of het bestelformulier in de molenwinkel.

Rechtstreex

Kom je uit omgeving Rotterdam? Bestel dan via www.rechtstreex.nl en haal jouw tempeh op bij het dichtsbijzijnde afhaalpunt.