top of page

Gepofte zoete aardappel met

vegan kimchi & tempeh scramble

IMG_8769.jpeg
IMG_8776.jpeg

Bij een gepofte aardappel denk je misschien al snel aan een 'standaard' gele aardappel met zure room en bieslook. Hardstikke lekker maar het kan nog veeeel beter! 

Deze combinatie is echt goddelijk, zoetig, zoutig en spicy, zacht en crispy.

Dit gerecht zit boordevol vitaminen, vezels, eiwitten en is bijzonder kleurrijk.

Kleurrijk

Naast dat verschillende kleuren een gerecht aantrekkelijker maken hebben verschillende kleuren ook verschillende functies.

Dit gerecht bevat veel rode en oranje ingrediënten. Rood en oranje bevat bétacaroteen. Naast dat het in staat is om het in vitamine A om te zetten in ons lichaam geeft het ook onze weerstand een enorme boost en verbetert het de botstevigheid.

Hoe méér kleuren op je bord, hoe groter de voedingswaarden. 

 

Levend

Een goede ongepasteuriseerde kimchi zit vol levende bacteriën. Deze inimini leventjes helpen je bij de vertering en opname van voedingsstoffen.

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden, prik de aardappels in met een vork en smeer ze lichtjes in met een beetje olie. Verpak de aardappels losjes in een stuk aluminiumfolie. 

Leg de aardappels in een ovenschaal in de oven. Afhankelijk van de grootte van je aardappels zijn ze tussen de 30 en 60 minuten gaar. Als ze zacht zijn en je mes er makkelijk doorheen glijd zijn ze gaar. 

Ingredienten voor 2 personen

 

2 zoete aardappels

2 grote eetlepels kimchi

150 gram kikkererwten tempeh

1 el cajun kruiden of 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl uienpoeder, 1 tl provencaalse kruiden

IMG_8761.jpeg
Gepofte zoete aardappel.jpeg

Rasp of verkruimel ondertussen de tempeh. Verhit 1 el olie in een koekenpan en voeg de tempeh toe als de olie goed heet is. Voeg de kruiden toe en bak het geheel knapperig en bruin. 

 

Snijd de aardappelen in de lengte open. Vul beide met 1 eetlepel kimchi en verkruimel daar de tempeh overheen.

Garnering

Het is zo al heel erg lekker maar je kan het eventueel nog aanvullen met een groene salade, wat sesamzaadjes en een sausje van 1 el tahin, 1/2 el citroensap, 2 el water en wat peper en zout.

IMG_8763.jpeg
IMG_8767.jpeg

Heb je dit gerecht gemaakt? 

Tag @clarkfermentation op Instagram

bottom of page