top of page

Kimchi is traditioneel gefermenteerde kool waarvan de oorsprong in Korea ligt. De oorsprong van Kimchi gaat minstens terug tot 37 voor Christus. Het is zo'n populair en cultureel belangrijk gerecht dat het tot nationaal gerecht van Korea is uitgeroepen. Elk gezin heeft zijn eigen familierecept, en dus er zijn duizenden verschillende soorten Kimchi. In traditionele bereidingen werd kimchi ondergronds opgeslagen in potten om het in de winter koel en bevroren te houden. Maar nu hebben veel Koreanen (en ikzelf) een speciale Kimchi-koelkast.

Vegan kimchi.jpg

LEVENDE BACTERIËN

PLANTAARDIG

VOL VEZELS

SUPERGEZOND!

De fermentatie van de kool creëert allerlei levende bacteriën, vitaminen, vezels en antioxidanten. Het is gemaakt van verschillende groenten en bevat een hoge concentratie aan voedingsvezels, terwijl het maar weinig calorieën bevat. Eén portie bevat meer dan 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en caroteen. Kimchi is rijk aan vitamine A, thiamine (B1), riboflavine (B2), calcium en ijzer en bevat melkzuurbacteriën.

Vegan

De meeste kimchi die verkrijgbaar zijn in supermarkten zijn gemaakt met vissaus,gezouten garnalen, ansjovis of andere niet-veganistische toevoegingen.CLARK's kimchi is gemaakt zonder vis, garnalen of andere land- of zeedieren.

Horeca

Heb je een horecazaak en wil je onze veganistische kimchi op de kaart?

Dat komt goed uit. De kimchi is namelijk ook verkrijgbaar in grootverpakkingen van 1 tot 5 kg!

 

Interesse?

Laat het weten via onderstaand contactformulier of via 0619867195
 

bottom of page