top of page
Lemongrass vrijstaand.png

Lemongrass

De tropische en verfrissende smaak van de lemongrass is heerlijk dorstlessend en hydraterend met  met fruitige citrustonen en een kenmerkend kombucha zuurtje

Gember hibiscus

Deze prachtig gekleurde kombucha lest je dorst en heeft een kleine kick door de verse gember.

De prachtige roze kleur komt van de hibiscus.

Bacterie-rond-wit.gif
Gember hibiscus vrijstaand.png

Kamille lavendel

Deze kombucha drink je het best na een drukke werkdag om heerlijk tot rust te komen. Een prachtige bloemige kombucha, geinfuseerd met biologische kamille en lavendelbloemen.

Kamille lavendel vrijstaand.png

Kombucha is een eeuwenoud drankje met als oorsprong China, of Rusland.. daar zijn de meningen over verdeeld.  Deze koolzuurhoudende frisdrank wordt gemaakt door vriendelijke bacteriën en gisten die de suiker en cafeïne in de gezoete thee opeten en transformeren in een sprankelende, verfrissende kombucha.

Onze kombucha wordt gebrouwen in onze fermentatiekeuken in Rotterdam. In deze kleinschalige brouwerij maken we alleen gebruik van de allerbeste ingrediënten. We hebben gekozen voor biologische sencha thee en biologische rietsuiker om onze basis kombucha mee te brouwen.

 

Gedurende 4-5 weken wordt de zoete thee met liefde door onze scoby's getransformeerd tot een geweldige kombucha. Hierna wordt het gemengd met verse ingrediënten zoals kamille- en lavendelbloemen, biologisch gembersap uit onze eigen slowjuicer of biologische hibiscusbloemen.

Tijdens de fermentatie breken de micro-organismen in de scoby, de suiker en stikstof, cafeïne en andere componenten uit de gezoete thee af en vormen ze zuren, enzymen, B-vitaminen, vitamine C en allerlei goede bacteriënDeze bacteriën zijn (naast dat het superlekker is) een van de  belangrijkste eigenschappen van kombucha. Ze helpen je darmbacteriën namelijk een handje met het in balans houden van je darmflora. 

De zuren en enzymen in de kombucha zijn zo krachtig dat ze een goede ondersteuning bieden voor de spijsvertering en daarmee helpen je voedsel te verteren. Omdat de scoby dol is op suiker, en bijna alles omzet is kombucha bijna suikervrij!

bottom of page